СЪБИТИЯТА ПРЕЗ МЕСЕЦ ЮНИ:

 • Дни на кариерата „Знам и искам да го докажа” във Факултета по математика и информатика към СУ „Климент Охридски

  Career Days FMI 20126-7 юни, двора на ФМИ

  Силен вятър и ниски температури подложиха на изпитание Дните на кариерата „Знам и искам да го докажа” във Факултета по математика и информатика към СУ „Климент Охридски”

  Вижте как премина събитието >>
   
 • 17-ти уикенд на HR екипите в България
  29-30 юни, х-л „Св. Екатерина”, Рибарица

  17 HR WeekendXVII-ят уикенд на HR екипите в България, който се проведе в хотел „Св. Екатерина”, с. Рибарица, организиран от JobTiger и този сезон премина повече от интересно и поучително. Присъстващите HR специалисти и мениджъри бяха въвлечени в различни интересни уъркшопове и дискусии. Темата „Изкуството да комуникираш ефективно”, с водещи Борислава Георгиева от Авус Капитал и Красимира Караджова от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД, протече изключително атрактивно, дори забавно, като се превърна в разгорещена дискусия, в която открито всеки участник имаше възможността да разкрие повече за придобития си опит в работата с хора.

  Ясмина Тал от Audit Advice Associates (AAA) и Калин Стоянов от Борика-Банксервиз АД превърнаха конферентната зала в поле на отборни дискусии и обмен на полезни практики с една особено интересна и нестандартна тема за HR-а - „Индиректни продажби в управлението на човешките ресурси”.

  Не по-малко „гореща” беше темата „Корпоративна социална отговорност - начин да бъдем обединени”, с водещ Красимира Величкова от Български Дарителски Форум. Всички присъщващи се запознаха със социалните политики на компаниите, чиито представители присъстваха. Чуха се много „за” и „против” корпоративните инициативи и остана отворена темата – как да не се злоупотребява с хората в името на имиджа на компанията.
   
 • Победителите в четвърто издание на професионалния конкурс Български награди за уеб са известни!

  Победителите в отделните категории на конкурса станаха известни на Официалната церемония по награждаването, която се проведе вчера от 19.00 часа в хотел Арена ди Сердика.

  Общият брой на победителите е 50, като в 6 от категориите имаше по двама излъчени, тъй като бяха получили равен брой точки.

  Пълния списък с всички победители можете да видите на: http://webawards.bg/bg/winners

ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

 • „ТОП ИКТ Работодател“

  National Career Days 2012 Първата по рода си независима класация на водещите технологични, комуникационни и аутсорсинг компании – „ТОП ИКТ Работодател”

  „ТОП ИКТ Работодател“ е първото по рода си проучване за ангажираността на служителите в сектор „Информационни и комуникационни технологии” у нас. То ще даде възможност на всяка компания, чрез външна обективна оценка, да получи анализ на ангажираността на служителите си, анализ за състоянието на целия бранш и анализ на позицията на компанията спрямо целия бранш.

  АНОНИМНОСТ и КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ са основните принципи на използваната методология. КРАЙНИТЕ КЛАСИРАНИЯ на компаниите по сектори ще включват само първите три класирани компании. Подробните резултати за всяка компания ще бъдат предоставени само на нейното ръководство и няма да бъдат публикувани публично.

  Благодарение на факта, че проучването е секторно, се гарантира постигане на по-висока обективност и сравнимост на резултатите и данните сред компаниите – участници.

  Първите 33 компании-участници вече са се включили активно в проучването.

  Предлагаме ви възможността да получите външна оценка за ангажираността на служителите и реална представа за позицията на компанията сред конкурентите, защото записванията за ТОП ИКТ Работодател 2012 продължават!

  На 10 октомври ще се състои церемонията, на която ще бъдат наградени победителите от класацията „ТОП ИКТ Работодател” 2012.

  Следете развитието на проекта и вижте повече подробности тук.
   
 • 400 стажа за студенти в Държавната администрация

  Стажове в държавната администрацияДо края на 2012 г. JobTiger, като част от консорциум СМАРТ, ще участва в проект по предоставяне на консултантски услуги на проекта „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”.

  Проектът обхваща четири различни дейности – изследване на добри практики за провеждане на стажове в България и страни, членки на Европейския съюз; Разработване на методология за провеждане на стажове; Разработване на он-лайн портал за стажантските места в държавната администрация; Провеждане на стажове за 400 студента в различните структури на държавната администрация.

  Очаква се стажовете да бъдат проведени в периода от септември до декемеври 2012 г., като официалната информация за възможностите за провеждане на стаж ще бъде обявена след средата на месец юли 2012 г. в сайта за търсене на работа www.JobTiger.bg, в различни он-лайн медии, печатната пресас, телевизии и радиа с национално покритие.

  Всички заинтересовани могат да пишат за повече информация или да изпращат CV на и-мейл staj@jobtiger.bg
   
 • Кариерно консултиране за ученици и родители

  Проект на JobTiger за подпомагане на младите хора в избора на професионален път и подходящо образование.

  Career Days FMI 2012На 2 юни, с открита лекция в СТЦ Интерпред София, стартира проектът на JobTiger за кариерно консултиране и професионално ориентиране на ученици и техните родители. Консултациите се провеждат от сертифицирани специалисти и имат за цел да повишат интереса към ранното ориентиране и насочване на младите хора в посоки, подходящи за изява на таланта и потенциала им. Системата GCDF за кариерно консултиране е международно призната и утвърдена в над 40 страни в цял свят, като повече от 40 000 консултанта работят по нея.

  За повече информация и заявка за консултация >>
   
 • Една лъжица мед за успешен старт в кариерата!

  Logo Kosher.bg Първата по рода си в България социална мрежа за студентски проекти www.Kosher.bg представи нова функционалност – стена, на която членовете по клубове могат да проследяват в хронологичен ред своите активности и събития. Подобно на познатите стени от Facebook, новият инструмент дава възможност на членовете на клубовете да публикуват информация за дейностите по проектите си, да споделят идеите си, да презентират клуба си и да привличат нови съмишленици. Възможността на студентите да актуализират по-бързо и лесно новините около своя клуб ще увеличи шанса им да бъдат забелязани и предпочетени от настоящите и бъдещи партньори на www.Kosher.bg.

 • GCDF – международна сертификационна програма за специалисти по човешки ресурси за кариерно развитие и консултиране
  септември 2012 г.

  GCDF Bulgaria За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.

  Основен фокус на тренинга: Усвояване на умения за консултиране, коучинг, развитие на потенциала на служителите.
  Научете повече за сертификата Global Career Development Facilitator!

  За записване и подробности може да се обръщате към екипа на JobTiger или да пишете на и-мейл: gcdf@jobtiger.bg

ПОЛЕЗНО ЗА ВАС

ПЛАТЕНИ СЪОБЩЕНИЯ

04 – 08 юли, Национална среща „Младежко предприемачество”

 
В града на летните културни фестивали FUNCITY е явление – то е от онези събития, които излизат извън рамките на всекидневието, които провокират и предизвикват със своята непринуденост. Като част от събитието е и националната среща „Младежко предприемачество”, която за пета поредна година събира най-активните млади българи, за да дискутират предприемачеството като инструмент в справянето с икономическатa криза и развитието на потенциала на младите хора.

Повече информация можете да намерите във видеоматериала на JobTiger.tv

05 и 06 юли, 2012 K2Web

В рамките на два дни посетителите на „K2Web“ ще имат възможността да получат професионална информация от топ лектори в сферата на дигиталната индустрия.Ще бъдат разисквани реални казуси, ще се представят десетки примери от практиката, проучвания, статистически данни и теории. JobTiger.bg и Павел Хаджиев ще открият събитието с лекцията "Мисия ИТ кариера".

За повече информация посетете уебсайта на събитието!.

13 септември 2012, „Кариера в България. Защо не?“ 2012

Събитието ще се проведе за първи път през есента, а не по Коледа. Над 3500 кандидати са участвали в четирите издания досега, където над 100 водещи фирми в България са се представили с щандове, фирмени презентации и семинари, а повече от 30 водещи мениджъри са споделили своя опит. 68% от участниците във форума търсят възможности за по-добра кариера, а 51% от кандидатите ще се върнат или вече са се върнали в България.

За повече информация посетете сайта на събитието.

VM Ware

 VMware (NYSE: VMW) е глобален лидер в областта на виртуализацията и облачните инфраструктури. Компанията предоставя решения, които спомагат за разгръщането на по-голям потенциал на ИТ услугите, като намалява тяхната комплексност и ги прави по-гъвкави.

Благодарение на VMware vSphere, най-разпространената платформа за облачни технологии, VMware дава възможност на компаниите да адаптират свой собствен модел на работа в облака, който адресира индививидуални им нужди.

С повече от 350,000 клиенти и 50,000 партньори, продуктите на VMware позволяват бърз преход към облачните технологии, запазвайки съществуващите вече инвестиции в IT инфраструктурата и подобрявайки сигурността и контрола.

VMware е на българския пазар от 2007-ма година. В София VMware е представена от център за развойна дейност, в който работят повече от 300 софтуерни специалисти, специалисти по контрол на качеството, технически документатори и други. Това е най-големият R&D център в Европа и вторият по стратегическо значение за компанията след централата й в Пало Алто, Калифорния.

Центърът за развойна дейност в София продължава да се разраства. Всички отворени позиции на компанията можете да видите в сайта на компанията. VMWARE Bulgaria

Вижте още: