Milestone Systems Bulgaria

София www.milestonesys.com 50 - 300 служителя

Компания

За 20 години Майлстоун Системс се превръща от обещаващ стартъп в основен фактор на пазара на софтуер за видеонаблюдение. Платформата XProtect e основният продукт на компанията, който предоставя надеждно, лесно за управление и същевременно мощно средство за видеонаблюдение. В офисът на Майлстоун Системс България в София работят над 130 специалиста, което го прави вторият по големина в семейството на Майлстоун Системс след централата в Копенхаген, Дания. Стартира през 2011г. като R&D център, но потенциалът на българския пазар за специалисти е толкова голям, че в последните две години Майлстоун Системс развива и други функции, привличайки квалифицирани кадри в различни технически и нетехнически отдели. Офисът се развива като мултипрофесионален сайт, занимаващ се с продажби, маркетинг и други, като по този начин показва забележителната си стойност в структурата на глобалната компания.

По-рано тази година компанията обяви плановете си за увеличаване капацитета си за иновации с 45%, за да отговори на бъдещите пазарни изисквания в ключови области. Част от тази инвестиция ще бъде насочена към офиса на компанията в София, наред с Копенхаген и Барселона.

По-конкретно, Майлстоун Системс търси развитие в области като „deep driver integration“, усъвършенствано изобразяване (advanced rendering), IoT и източници на метаданни, онлайн услуги, усъвършенствано управление на данни, както и в пакета от инструменти за разработка на софтуер (SDK) върху платформата на компанията.

С планираните инвестициите Майлстоун Системс цели да затвърди водещата си позиция в технологиите за обработка на видео и данни от партньори, използващи невронни мрежи, машинно обучение и изкуствен интелект.

Ако се интересувате от кариера при нас, посетете ни на http://bit.ly/milestone-careers

JobTiger Banner
Zaplatomer Banner