ФРИГУС ООД

Компания

Компанията ФРИГУС ООД е основана през 1991 г. като инженерингова фирма в областта на хладилната и климатична техника. През 1998 г. фирмата сключва договор за представителство с ARNEG S.P.A Italy и през 1999 г. с BITZER GmBH Германия и GEA Grasso.
През 2004 г. ФРИГУС ООД създаде търговски център, където обедини своите дейности. В центъра са административна, складова, сервизна и производствена части, изложбена зала. В началото на 2005 г. фирмата започна разработването на иновативни решения за централни хладилни инсталации. В средата на годината ФРИГУС ООД стартира линия за производство на централни хладилни инсталации.

Фокусирана върху клиента, ФРИГУС ООД се стреми да предлага не просто продукти и услуги, а решения. Решенията се реализират с продукти, които са иновативни, надеждни, качествени, и не са просто част от процес на асемблиране, а на дизайн и философия, даваща приоритет на клиента.

Непрекъснатото проучване и развитие имат доминираща роля в политиката на ФРИГУС ООД. Стремежът на компанията е да работи качествено в международно измерение.
Всяка стъпка от производството на продуктите, предлагани от нас е следена стриктно за да гарантира най-добро качество, безопасност, енергоспестяване и екологичност.

Обучените и квалифицирани сервизни екипи на ФРИГУС ООД предоставят на клиентите ни ефективна и адекватна поддръжка по всяко време и навсякъде. Гаранционна и извънгаранционна поддръжка на абонаментен принцип.
От началото на 2005 година фирмата внедрява със съдействието на Мтел за първи път у нас популярния в развитите страни мониторинг. Той представлява електронно проследяване на хладилните съоръжения в магазините, складовете и производствените предприятия отчитане на температурите, евентуално възникнали аварии. Информацията постъпва в центъра, откъдето се контролират системите. Клиентът има възможност да прави разпечатки на температурите на съоръженията. Тази система покрива изискванията, които ще се наложат при присъединяването на страната ни към Европейския съюз.

Основна дейност

ФРИГУС ООД работи в областта на хладилната техника, търговското обзавеждане и климатизация.
Компанията предлага проучване, инженеринг, проектиране, доставка, монтаж, сервиз и поддръжка в различни отрасли.
· Търговско обзавеждане и климатизация за магазини, супермаркети и хипермаркети.
· Производство на централни хладилни инсталации и компресорно-кондензаторни агрегати
· Хладилни складове
· Производствени хладилници за месокомбинати, птицекланици, млекоцентрали, консервни, рибни и други предприятия
· Хладилно-ферментационни камери за тестени изделия
· Камери за сладолед
· Климатични сушилни за сурово сушени колбаси
· Хладилни инсталации за пивоварната, алкохолната и безалкохолната индустрии
· Обзавеждане за сладкарници и кафетерии.
· Оборудване за хотели, ресторанти и барове
· Бутикови и фирмени магазини за хранителни стоки
· Неутрално обзавеждане за нехранителни магазини

VCD