Our services are used by over 285,000 job seekers and about 22,000 employers.
Read more
 • 23 HR Weekend

  Двадесет и четвърти уикенд

  гр. Трявна, 20 и 21 ноември 2015 г.

  XXIV-тата среща на HR екипите в България е вече история!

  Есента настъпи и заедно с нея дойде време за HR Weekend! В неформална, приятелска обстановка, JobTiger организира традиционната среща, на която дискутирахме актуални въпроси от работното ежедневие на HR-ите, съчетано с много забавление и приятни емоции.

  През първият ден обсъждахме изграждането на собствени технически кадри. За това какви са ползите и недостатъците своя опит сподели Христо Стоянов от Теси ООД.

  За това „Как да създадем устойчиво финансово поведение: личен бюджет“ подробно разказаха Екатерина Кацарова и Петя Топалова от MetLife - генерален спонсор на XXIV-ят HR уикенд.

  Следващият акцент на срещата бе средният мениджмънт и дали това е ключът за организацията? Примери от своята практика сподели Стоян Ганев от Телепол ЕООД.

  На втория ден от срещата дискусията бе за „Наградата“, като инструмент за насърчаване на ангажираността на служителите и положителното ? влияние върху общността. Своя опит сподели Любомира Велчева от „Международната награда на херцога на Единбург – България“.

  XХIV-ят уикенд на HR екипите в България завърши с обща дискусия, обратна връзка и официално закриване на срещата.

 • 23 HR Weekend

  Двадесет и трети уикенд

  с. Рибарица, 12-13 юни 2015 г.

  Живописният и прохладен Тетевенски Балкан бе домакин на срещата, която се състоя на 12 и 13 юни 2015 г. В Спа хотел „Планината“ – с. Рибарица ни очакваха много интересни дискусии и полезни практики, приятни емоции и много, много забавление.

  През първият ден обсъждахме „Социалните мрежи в полза на намирането на таланти“. Своя опит сподели Силвия Лешина от TELUS International Europe.

  В ранния следобед Спаска Станкова от Либхер-Хаусгерете Марица разказа как се изграждат собствени технически кадри.

  На 13 юни Антоанета Найденова от Фондация „Самостоятелни млади хора“ бе модератор на дискусията за „Социалната ангажираност – дълг или потребност“.

  XXIII-та среща на HR екипите в България приключи с обратна връзка и официално закриване на събитието.

  Презентациите на някои от дискутираните теми може да видите тук: http://www.slideshare.net/JobTiger

 • 22 HR Weekend

  Двадесет и втори уикенд

  Боровец, 28-29 ноември 2014

  Есента настъпи и заедно с нея дойде време за поредният HR Weekend! В неформална, приятелска обстановка, JobTiger организира традиционната среща, на която дискутирахме актуални въпроси от работното ежедневие на HR-ите, съчетано с много забавление и приятни емоции.

  Съобразихме се с желанието на повечето от вас - XXII-рото мероприятие се проведе в Боровец! Планината отново ни посрещна със своето есенно очарование и красота!

  Интересните дискусии се проведоха в уютния хотел „Феста – Уинтър Палас“, а за семинарната програма бяхме подбрали от предложените теми, които ви вълнуват и са важни за HR обществото.

  • Некачественият подбор - какво пропускаме?
   Модератор: Тодор Тодоров, Assess Ltd;
  • Как да оценяваме мотивацията в процеса на подбор на персонал? Какво е влиянието на социалната среда върху мотивацията на индивиди и екипи?
   Модератори: Полина Йорданова и Калин Иванов, Юнивърс Флоу;
  • „Програми за развитие и задържане на търговци във Vivacom”
   Модератори: Стела Йорданова и Ваня Василева, VIVACOM

  Програмата на XXII-ят HR уикенд може да разгледате тук.

  Вижте и презентациите на някои от дискутираните теми: http://www.slideshare.net/JobTiger/xxii-hr-weekendunivesre

  Благодарим ви, че споделихте с нас всички тези емоции!

 • 21 HR Weekend

  Двадесет и първи уикенд

  гр. Хасково, 6-7 юни 2014

  XXI-вата среща на HR екипите в България е вече история!

  Живописният тракийски град Хасково бе домакин на срещата, която се състоя на 6 и 7 юни 2014 г. В прохладата и свежестта на парк Кенана ни очакваха много запознанства, приятни емоции, интересни дискусии и полезни практики и много, много забавление.

  През първия ден обсъждахме „Подобряването на качеството на HR мениджмънта чрез подобряване на вътрешната комуникация“. Изключителни ползотворна се оказа дискусията - и модератори и гости се съгласиха, че е от изключителна важност всички отдели да имат добра комуникация, за да работят успешно.

  В ранния следобед Светлозар Петров, управител на JobTiger обясни що е Video Recruit и какви са ползите от него.

  Следващият акцент на срещата бе ползата от промените в стажантските програми - за това какви са промените в закона и каква е ползата от тях разказаха подробно Светлозар Петров от JobTiger и Боян Страхилов от Санома Блясък България. Сериозна дискусия предизвикаха и капаните пред стажантите и работодателите предизвикани от приетите промени.

  На 7 юни дискусията бе за качеството на висшето образование в България. За рейтинга и измерителите за качество във висшето образование своя опит сподели Стоян Ганев от Телепол.

  Програмата на XXI-тия HR уикенд може да разгледате тук.
  Може да видите и презентацията по първата тема от дискусиите тук: „Подобряването на качеството на HR мениджмънта чрез подобряване на вътрешната комуникация“

  .
 • 20 HR Weekend

  Двадесети уикенд

  с. Марково, Пловдивско, 22-23 Ноември 2013

  Отпразнувахме заедно и втория юбилей на HR Weekend в сърцето на магическите Родопи.

  В приятна компания, много изненади и развлечения, споделихме опит, дискутирахме по най-актуалните теми и се учихме взаимно.

  Част от темите, на които обърнахме внимание по време на юбилейната среща бяха:

  • „Задържане на таланти” - модератори: Ина Пешева и Венцислав Арнаудов, MetLife Bulgaria;
  • „Управление на представянето - непрекъснат процес със/ или без?/ участието на HR?” - модератори: Иво Василев и Десислава Петрова, Интегрейтид Микро-електроникс България ЕООД;
  • „Управление на здравето и работоспособността на служителите” - модератори: Спаска Станкова и Красимир Кирков, Либхер-Хаусгерете Марица.
  • Своя опит сподели и Светлозар Петров, JobTiger - официален спонсор на XX-тия HR Weekend.

  Вижте и презентациите по дискутираните теми.

  Вижте списъка с участници на юбилейната HR среща.

  Програмата на XX-тия юбилеен HR уикенд може да разгледате тук.

  Радваме се, че споделихте всички тези емоции с нас.

 • 19 HR Weekend

  Деветнадесети уикенд

  гр. Априлци, 21-22 Юни 2013
  XIX-ят HR уикенд, организиран от JobTiger, се състоя на 21 и 22 юни в гр. Априлци. Както винаги, срещата бе изпълнена с много запознанства, приятни емоции и споделяне на полезни практики.

  А ето и темите, които дискутирахме по време на XIX-тия HR уикенд:
  • През първия ден от срещата:
   • Част екипа на JobTiger сподели своя опит за изграждането и поддържането на онлайн имидж.
   • Светлозар Петров, управител на JobTiger обясни що е то Online Employer Branding и защо е важно всички служители на фирмата да го поддържат.
   • Ивелина Атанасова от NewTrend разказа подробно за успешните практики, които HR специалистите могат да използват в работата си, за да поддържат успешния онлайн имидж на компанията.
  • През втория ден:
   • Боян Страхилов от Санома Блясък разказа за „Програма за подпомагане на служители“.
   • XIХ-тият уикенд на HR екипите в България завърши с обща дискусия и официално закриване на срещата.
  Програмата на XIX-тия HR уикенд може да разгледате тук.

  Вижте и презентациите по дискутираните теми.

  Разгледайте и списъка с участници на срещата.

 • 18 HR Weekend

  Осемнадесети уикенд

  гр. Трявна, 25-26 Януари 2013
  Трявна е градчето с възрожденски дух и уютна атмосфера, което посрещна XVIII-тия уикенд на HR екипите в България, в средата на зимата.

  Това бе следващия от серията експериментални HR уикенди, в които се постарахме да предложим по-различна форма на провеждане. Отново имаше активно присъствие на всички участници и споделяне на опит от компании с разнородна дейност, така че срещата да бъде освен приятна, но и ползотворна за всички нас!

  Официален спонсор на XVIII-тия HR уикенд бe Дженерали Застраховане АД.

  Част от темите, които дискутирахме по време на срещата бяха:
  • „Фантазии и реалност за бъдещето на HR-a” - водещ на дискусията бе Боян Страхилов от Санома Блясък.
  • За системите за оценка, ангажираност, мотивация и как да проработят своя опит споделиха Христо Цветков и Филип Анастасиу от Метро Кеш Енд Кери.
  • За „Пазар на труда – заплати, текучество – още за проучванията, за нива на заплати, текучество – кои цифри не трябва да пропускаме. За какво плащаме - за време, за усилие или за резултат?” своята гледна точка споделиха Христо Стоянов от Теси ООД и и Стоян Ганев от Телепол ЕООД.
  • Своите успешни практики представи и Дженерали България, официален спонсор на XVIII-тия HR уикенд.
  Програмата на XVIII-тия HR уикенд може да разгледате тук.

 • 17 HR Weekend

  Седемнадесети уикенд

  с. Рибарица, 29-30 Юни 2012
  В началото на годината стартирахме с първия от серията експериментални HR уикенди, на който наблегнахме на активното участие на повече водещи и споделяне на опит от повече компании. Този подход се оказа изключително успешен и в края на юни продължихме в същата посока.

  На 29 и 30 юни в хотел Св. Екатерина, с. Рибарица се проведе XVII- тия уикенд на HR екипите в България.

  Летния уикенд бе организиран като дискусия, на която повече колеги споделиха своя опит чрез примери от практиката.

  Някои от темите, които бяха дискутирани и представени:
  • „Изкуството да комуникираш ефективно!” - новите практики и методи демонстрираха Борислава Георгиева от Авус Капитал и Красимира Караджова от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД.
  • За „Приликите и разликите в управлението и комуникацията в голямата организация и малкото семейство” - за тях разказа Наталия Николова, психолог и независим консултант.
  • „Индиректните продажби в управлението на човешките ресурси” - своя опит споделиха Ясмина Тал от Audit Advice Associates (AAA) и Калин Стоянов от Борика-Банксервиз АД.
  • Срещата завърши с дискусия на тема „Корпоративна социална отговорност - начин да бъдем обединени” с водещ Красимира Величкова от Български Дарителски Форум.
  Щастливи сме, че срещите ни два пъти в годината се превърнаха в такава приятна традиция! Радваме се, че се събрахме отново и споделихме своя опит.

  Може да разгледате програмата и списъка с участници на XVII-я HR уикенд.

  Вижте и презентациите на някои от участниците.

 • Шестнадесети уикенд

  Хисаря, 27-28 Януари 2012
  На 27 и 28 януари, в спа хотел Аугуста, гр. Хисаря се проведе XVI-тия уикенд на HR екипите в България.

  Това бе първият от серията експериментални HR уикенди, в които се опитахме да намерим нова и по-интересна форма на провеждане. Наблегнахме на активното участие на повече водещи и споделяне на опит от повече компании, като разгледахме темите в много по-голяма дълбочина.

  Христо Стоянов от Теси ООД и Светлозар Петров от JobTiger водиха дискусия за бъдещето на HR-a през 2012г., а Стоян Ганев от Телепол ЕООД сподели своята гледна точка за това „Какво се случва на т.н. пазар на труда? (търсене, предлагане, качество, сегменти, ментета, заместители, продавачи, купувачи, внос, износ, продажби с фактури, продажби без фактури...)“.

  Своите успешни практики представи и официалния спонсор на XVI-тият HR уикенд, Сожелайф България ЗАД, а за „Ефикасността на HR отдела и как да я измерваме“ своя опит споделиха Христо Цветков и Филип Анастасиу от Метро Кеш Енд Кери.

  Срещата завърши с дискусия за бъдещото развитие на HR уикенда.

  Програмата на XVI-тия HR уикенд може да видите тук.

  Разгледайте и списъка с участници на събитието.

 • Петнадесети уикенд

  Луковит, 17-18 Юни 2011
  На 17 и 18 юни 2011г. в хотел „Дипломат Плаза”, гр. Луковит се проведе XV-тата среща на HR екипите в България, организирана от JobTiger с финансовата подкрепа на Сожелайф България ЗАД.

  Някои от темите, дискутирани по време на събитието бяха: „Професионално развитие на служителите (кариерни пътища, обучение и развитие на компетенции)”; „Как да се осигури бъдещето на човешкия капитал?”; „Проблеми на средния мениджмънт”.

  Христина Сеизова и Виктория Туртанска от Челопеч Майнинг ЕАД споделиха своя опит в „Придобиване на талантите – програма за практическо и професионално обучение”, a Ясмина Тал от Плейтех България ЕООД представи уъркшопа „Умения на знанията като съпътстващ фактор на израстването”.

  XV-тият HR Уикенд завърши с „Дискусия по актуални проблеми“ с водещ Светлозар Петров, управител на JobTiger Ltd.

  Може да разгледате програмата и списъка с участници на XV-я HR уикенд.

  Вижте и презентациите на някои от дискутираните теми.

 • Четиринадесети уикенд

  с. Чифлика, Троянско, 28-29 Януари 2011
  В края на месец януари 2011г. се проведе поредната, 14-та, среща на HR екипите в България, която ще се запомни с рекорден брой участници (63), интересните теми и забавните мероприятия!

  Темите, разгледани на 14-то издание на срещата, бяха: Компетентностни модели | Психологически тестове в подбора на персонал | HR стратегии след кризата | Отпуските | Investors in People | Empower.

  Специален гост на 14-тия HR уикенд беше Кирил Хинков, който демонстрира специален комплекс от упражнения, намаляващи стреса на работното място и подобряващи общото състояние на организма.

  14-тият HR уикенд се проведе с любезното съдействие на Сожелайф България ЗАД, чиито представители също участваха активно в програмата на събитието.

  Разгледайте програмата и списъка с участници на събитието, както и презентациите по дискутираните на срещата теми.

 • Тринадесети уикенд

  Трявна, 25-26 Юни 2010
  На 25-ти и 26-ти юни 2010г. в хотел Калина Палас в гр.Трявна се проведе 13-тата среща на HR екипите в България.

  Иво Василев, Мениджър Човешки ресурси в Пикадили ЕАД сподели опита си с останалите участници на тема "Стратегически HR или какво е мястото на отдела "Човешки ресурси" в компанията?".
  Ясмина Зейнилагич, Мениджър Човешки ресурси в Плейтех България ЕООД беше модератор по темата "Споделят ли опита си HR специалистите в България?". Бяха обсъдени редица казуси и въпроси, свързани с обмяната на знания и се определиха темите, по които специалистите човешки ресурси имат нужда да споделят и да търсят второ мнение.
  Петър Душанов, управител на фирма Булпрос, разказа за оптимизацията на процесите по първоначален подбор на персонал.

  Разгледайте презентациите от уикенда, както и от предишни издания на събитието.
  Вижте и списъка с участници на срещата.

 • Дванадесети уикенд

  Луковит, 29-30 Януари 2010
  На 29-ти и 30-ти януари 2010г. в хотел "Дипломат Плаза" в гр. Луковит се проведе 12-тата среща на HR екипитe в България, организирана от JobTiger.

  На семинара беше представена стажантската програма за бъдещи лидери на Empower United. Повече за инициативата и за другите проекти на Empower можете да видите тук: www.empower.bg.
  Христо Стоянов, Мениджър "Човешки ресурси" на Теси ООД представи своята гледна точка по темата: "HR практики или какво остава несподелено относно работата на HR мениджъра. Премълчава ли някои истини и защо?"
  Колегите от отдел "Човешки ресурси" на Девня Цимент АД разказаха за своята програма за корпоративно управление.
  Ваня Стоева, Мениджър "Човешки ресурси" и Живко Черковски – Производствен директор на Дарко АД споделиха своя опит и проблемите, с които са се сблъсквали по темата "Комуникация и взаимопомощ или всеки се спасява по единично. Има ли и каква е връзката между CEO, Line manager и HR manager при управлението на персонала?"
  12-тият HR уикенд приключи с презентация на тема "Линейни мениджъри и човешки ресурси", модератор по нея беше Ваня Панамска – HR Мениджър на Хенкел България.

  Всички теми провокираха интересни въпроси и дискусии, което направи срещата пореден успех по отношение на споделяне на факти от практиката и взаимодействие на представителите на професията HR мениджър и специалист. Присъстващите дадоха ясна заявка за участие в следващото издание на срещата, с цел да продължат традицията за успешно сътрудничество.

  Ние, организаторите от JobTiger, много се радваме, че на това издание на срещата се включиха и много нови лица, наред с редовните участници.
  Благодарим на всички за присъствието и се надяваме, че следващия 13-ти уикенд няма да бъде фатален!
  Ще очакваме вашите коментари, идеи и предложения!

  Презентации от 12-тия HR уикенд може да откриете тук.

  Вижте програмата на уикенда тук.

  Списъка с участници може да погледнете тук.
 • Единадесети уикенд

  Боровец, 26-27 Юни 2009
  На 26 и 27-ми юни 2009, в хотел Лион в Боровец, се проведе Единадесетият уикенд на екипите по човешки ресурси, организиран от JobTiger.bg със съдействието на Nеxt Level Insurance Broker.
  Темите, които бяха засегнати на тази среща отново бяха свързани с управлението на човешките ресурси по време на криза.

  Спаска Станкова, Експерт УЧР в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД представи практики за запазване на доброто име на компанията сред настоящите и бъдещите й служители.
  Екипът на Джобтайгър изнесе презентация за най-новата услуга на българския пазар – Outplacement и кариерното консултиране.
  Пенка Георгиева-Хигинс от PSG Payroll Services направи кратко встъпително обучение по финанси за специалисти и мениджъри "Човешки ресурси".
  Райна Кръпчанска, Главен експерт "Подбор, обучения и развитие" от Балканфарма Дупница АД представи пред участниците ефективни и финансово изгодни за компанията програми за обучение на персонала.

  11-тият HR Уикенд завърши с дискусия на тема "За и Против Консултантите по време на криза". Модератор на темата беше Боян Страхилов, Мениджър "Човешки ресурси", в Санома Блясък България АД. Някои от доводите на участниците "За и Против" можете да видите тук.

  Програмата на Единадесетия HR Уикенд можете да намерите тук.

  Списък с участниците можете да видите тук.

  Презентациите на някои от модераторите може да погледнете тук.
 • Десети уикенд

  Пловдив, 30-31 Януари 2009
  На 30-31 януари 2009, в Еко х-л "Здравец" край гр. Пловдив, се проведе Десетият юбилеен уикенд на екипите по човешки ресурси, организиран от JobTiger.bg със съдействието на Accor Services Bulgaria.
  Темата, която беше дискутирана тази година е "HR по време на Криза". Модераторите представиха как се отразява кризата в различните браншове и какви са добрите практики при тях. В дискусиите бяха включени финансов, IT, търговски и производствен бизнес сектор.

  Програмата на Десетата среща на HR екипите можете да намерите тук.

  Вижте списъка с участници в Десетия HR уикенд тук.

  Презентациите на някои от модераторите може да погледнете тук.
 • Девети уикенд

  Плевен, 27-28 Юни 2008
  На 27-28 Юни 2008, в Парк Хотел "Кайлъка", гр. Плевен, се проведе Деветият пореден уикенд на екипите по човешки ресурси, организиран от JobTiger.bg със съдействието на Accor Services Bulgaria.
  Темите, които бяха засегнати, са свързани със сливанията и обединявания на компании, комуникация с равни и подчинени, employer branding.
  Дискутира се още как може да се управлява голяма глобална компания без да се губят локалните ценности, както и новите подходи в обучението чрез e-learning и симулации.

  Програмата на Деветата среща на HR екипите можете да намерите тук.

  Вижте списъка с участници в Деветия HR Weekend тук.

  Презентациите на някои от модераторите можете да видите тук.

  Материалите от поредната среща можете да намерите на: http://hrm2004.blogspot.com.
 • Осми уикенд

  Хисаря, 25-26 Януари 2008
  На 25-26 Януари 2008, в х-л “Августа”, гр. Хисаря, се проведе осмият пореден уикенд на екипите по човешки ресурси, организиран от JobTiger.bg със съдействието на Пенсионно Осигурително Дружество „Алианц България” АД.
  Темите, които се дискутираха, са свързани с управлението на служители по временна заетост, outsourcing, out-staffing; взимодействието между бизнеса и университетите. Дискутира се ролята и необходимото образование на мениджъра по човешки ресурси в една фирма, както и дейността на HR агенциите.

  Програмата на Осмата среща на HR екипите можете да намерите тук.

  Вижте списъка с участници в осмия HR Weekend тук.

  Материалите от поредната среща можете да намерите на: http://hrm2004.blogspot.com.
 • Седми уикенд

  Търговище, 29-30 Юни 2007
  На 29 - 30 Юни 2007, в комплекс „Белият кон & Рай” край Търговище, се състоя седмият HR Weekend, организиран от JobTiger.bg, в партньорство с Инвестиционна компания Елана.
  Основните теми, обсъдени на срещата бяха свързани с бюджетиране на дейностите по подбор на персонала; липсата на специалисти на пазара на труда; и подготовката и провеждане на обучения и тренинги с цел повишаване квалификацията на служителите. Част от дискусиите засегнаха и идентифицирането на ключови служители и стратегии за стимулирането им, както и Форум „Кариери – 2007”.

  Презентациите на някои от участниците можете да намерите тук.

  Вижте списъка с участници в седмия HR Weekend тук.

  Материалите от поредната среща можете да намерите на: http://hrm2004.blogspot.com.
 • Шести уикенд

  Велинград, 19-20 Януари 2007
  На 19 и 20 януари 2007 г., в Гранд Хотел Велинград, се проведе VІ-тия уикенд на екипите по подбор на персонал в България, организиран от JobTiger и в партньорство с Проект “Пазар на труда” на ААМР.
  Темите, обсъдени на срещата:
  “Как използваме информацията ефективно? Salary Surveys; assessments; политики в заплащанията. Услуги по мотивирането и задържането на персонала.”,
  “Връзката между бизнеса и образованието – необходимо зло или вече осъзнато партньорство?”,
  “Измерване на качеството и професионализма в търговските фирми, занимаващи се с HR консултации, подбор, обучение и пр. Как фирмите се предпазват от head-hunting?”
  и
  “Европейските измерения в Човешките ресурси.”
  бяха избрани след предварително допитване до над 100 участници от всички срещи, проведени до сега.

  Модераторите от JobTiger, Проект “Пазар на труда” на ААМР, Обединена българска банка АД и Агенция по заетостта помогнаха за опознаване в спокойна неформална обстановка, за обмяна на наличен и натрупване на нов опит, запознаване с добри български практики на HR мениджъри и специалисти от големите фирми от цяла България.

  Вижте презентациите на някои от участниците тук.

  Вижте списъка с участници тук.

  Материалите от поредната среща можете да намерите на: http://hrm2004.blogspot.com.
 • Пети уикенд

  с. Чифлика, Троянско, 23-24 Юни 2006
  На 23 и 24 юни се проведе вече традиционната среща на екипите на специалистите по човешки ресурси на големите фирми в България. Основната тема на срещата в хотел Дива, с. Чифлика, Троянско беше "Мотивацията на персонала", като и този път HR уикенда се осъществи с любезното съдействие на дългогодишните ни партньори Accor Services Bulgaria и Monday Insight.

  Традиционното вече мероприятие-изненада този път беше подготвено от две фирми – Еко Монд ООД, които се погрижиха за адреналина в петък следобяд и шофирането на джипове по черни пътища и по местности въобще без пътища, а вечерта беше направена незабравима от добрите ни партньори GEA Events.

  Вижте презентациите на някои от участниците тук.

  Стенографските записки от някои от сесиите можете да видите тук.

  За да видите участниците и фирмите, моля изберете тук.
 • Четвърти уикенд

  Луковит, 20-21 Януари 2006
  Четвъртата поредна среща на HR екипите в България се проведе на 20 и 21 януари 2006 г. в гр. Луковит с любезното съдействие на PSG Payroll Services Ltd. и Обединен Здравноосигурителен Фонд “Доверие” АД (ОЗОФ “Доверие”).

  Срещата беше посветена на запознаване с кариерното консултиране и една от най-разпространените сертификационни програми за консултанти по кариерно развитие - Global Career Development Certificate (GCDF).

  По време на уикенда мастер-тренерите Надежда Любомирова, Йорданка Здравкова, Моника Будинова и Невена Раковска представиха накратко GCDF програмата.

  По традиция беше организирано и мероприятие-изненада, което постави на изпитание уменията на HR специалистите за работа в екип и нестандартно творческо мислене.

  Списък с участниците в това издание на HR уикенда можете да видите тук.
 • Трети уикенд

  Хисар, 17-18 Юни 2005
  След успешно проведените два HR Уикенда в средата на миналата и началото на тази година, JobTiger продължава с организацията на неформални срещи на специалисти и мениджъри в областта на човешките ресурси от цяла България. Целта на тези срещи е да се обмени опит, да се споделят конкретни проблеми и добри практики и да се обсъдят казуси от ежедневието на специалистите по управление и развитие на човешките ресурси.
  Третата среща на HR екипите в България се проведе на 17 и 18 юни 2005 г. в гр. Хисар, с любезното съдействие на Аккор Сървисиз България. Форматът на третия уикенд беше малко по-различен от предходните – освен общи сесии за всички участници, имаше и паралелни сесии. Всеки от участниците трябваше да избере по една тема на работна група от двете последователни сесии. През втория ден, представител на всяка от работните групи направи пред всички участници кратък обзор на представянията, казусите и решенията, обсъдени по време на паралелните сесии.
  За да видите участниците и фирмите, моля изберете тук.
 • Втори уикенд

  Казанлък, 21-22 Януари 2005
  На 21 и 22 януари в Казанлък се проведе вторият уикенд на HR екипите в България.

  Фирмите-участнички бяха:

  Айгер Инженеринг ООД, Алианц България Холдинг АД, Балкански Център Дипломат ООД, Българо-американска кредитна банка АД, Винпром Пещера АД, Газификация ЕООД, Девня Цимент АД, Демирбанк (България) АД, Калиакра АД / BUNGE, Каменица АД, Карлсберг България АД, Кока-Кола ХБК България АД, Кооперация ПАНДА / Office 1 Superstore, Cosmo Bulgaria Mobile EAD, Мауер Локинг Системс ООД, Мелексис България ЕООД, Мобилтел АД, Нетейдж Солюшънс Инк., Параходство Български Морски Флот ЕАД, Проект Пазар на труда на Американската Агенция за Международно Развитие, Прокредит Банк (България) АД, Procter & Gamble Bulgaria ЕООД, Рила Солюшънс ЕАД, Сименс КОМ, Софийска вода АД, Фикосота ООД, Хепи ООД, Херти ООД, Херти-М ООД, Europe-Matrix Bulgaria OОД, JobTiger OОД.
  Освен представители на гореизброените фирми, към нас се присъединиха и колегите от AIG Life Bulgaria.
  AIG Life Bulgaria

  Обсъдиха се теми от взаимен интерес, сред които:

  "Кариерно развитие" (водещ: Йорданка Здравкова, Мениджър Човешки Ресурси, Happy ООД), "Системата от бонуси и социални придобивки като инструмент в Човешките ресурси; Груповото застраховане като основна социална придобивка" (водещи: Таня Караджова, Мениджър Човешки Ресурси, Сименс КОМ; Мариана Стоянова, Мениджър Групово Застраховане, AIG Life Bulgaria), "Измерване на HR ефективността" (водещи: Светлозар Петров, Оперативен Директор, JobTiger ООД; Миглена Узунова, Началник Отдел Подбор и Наемане, MobilTel АД).

  След неформалните и ползотворни сесии първия ден, беше проведено мероприятие-изненада, което допринесе за стимулиране уменията на всеки HR специалист за справяне с нестандартни задачи в нестандартни условия на работа, както и за стимулиране на успешни поведенчески модели за екипна работа.
 • Първи уикенд

  Трявна, 16-17 Юли 2004
  На 16 и 17 юли в Трявна се проведе първият уикенд на HR екипите в България.

  Сред участниците бяха:

  MobilTel EAD, Cosmo Bulgaria Mobile EAD, Българо-американска кредитна банка АД, ProCredit Bаnk, Алианц България Холдинг АД, Siemens Information and Communication EOOD, Carlsberg Bulgaria, Procter & Gamble, Кавен-Ирадис ООД, Практикер България, Фикосота ООД, Херти-М ООД, Газификация ЕООД, Хепи ЕООД, "Софийска вода" АД, Рила Солюшънс ЕАД, Медика АД, Балкански център Дипломат ООД, JobTiger ООД.

  Акцент на срещата бе обмяната на опит, обсъдиха се теми от взаимен интерес, като:

  "Проблеми с образованието и кадрите", "Интегриране на HR дейността в бизнес стратегията на компанията", "Набиране и задържане на персонал в офисите извън София", "Планиране на успеха на персонала".

  За участниците имаше организирана и специална програма от Outward Bound.