ДОВЕРИЕ БРИКО АД

Компания

Групата "Mr.Bricolage" SA е френско търговско дружество, лидер в областта на търговията с продукти «направи си сам» с близо 700 магазина във Франция и още 50 в Европа и по света. Създадена през 1964 година като Национална асоциация на собствениците на магазини за «направи си сам» (ANPF),  през 1980 година приема търговската марка Mr.Bricolage, за да отговори на преструктурирането на пазара и създаването на големи търговски центрове. През 2009 година компанията излезе на 3-то място в своята сфера на френския пазар. Успехът на веригата се дължи както на непрекъснатото развитие, така и на точните решения, които предоставя на своите клиенти. Французите наричат “Mr. Bricolage“ „Любимата верига” заради приятната атмосфера, доброто обслужване и удобството при пазаруване в магазините. В “Mr. Bricolage“  работят над 13 000 души в различни  страни, сред които Андора, Белгия, България, Македония, Сърбия, Румъния, Черна гора, Испания, Мароко, Мадагаскар, Уругвай, Румъния, Мавриций и Франция. Годишният оборот на магазините от веригата надвишава 2.2 милиарда евро.

 

 

 

Инвеститор в магазините Mr.Bricolage в България е акционерното дружество  “Доверие Брико”, създадено  през 1999 година, за да изгради и управлява верига от магазини на територията на България, Сърбия и Македония. Собствеността на фирмата в България е поделена между “Доверие Капитал” АД  (55%)  и френското акционерно дружество Mr.Bricolage SA, ( 45%).

 

 

 

Първият магазин в България е открит през 2000 година, а в следващите години последователно заработиха още десет търговски обекта. За 15-годишният си юбилей в България, магазини Mr.Bricolage има в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас, Плевен, Русе, Добрич и в тях работят около 550 служители.  В централата на компанията работят около 70 души в специализираните екипи: Покупки, Визия за клиента, Човешки ресурси, Финанси, Информационни технологии.

 

 

 

Веригата магазини предоставя широк избор от продукти в секторите Декорация, Осветление, Градина, Баня, Инструменти, Железария, Електричество, Дърво и Строителство, както и услугите рамкиране, рязане на дърво, кантиране, гаранционен сервиз, тониране на бои и др.

 

 

 

 

На всеки етап от нашето развитие основна движеща сила са хората, които работят с нас. Въвели сме принципи на обективност, справедливост, равнопоставеност,  етичност и подкрепа, които прилагаме за всяка една от дейностите по управление на човешките ресурси в компанията и  вярваме, че мотивираният екип е ключов фактор за успеха ни.  


Адрес : София 1784, бул. Цариградско шосе, N 115

 

 

 

 

e-mail: hradmin@mr-bricolage.bg

 

 

 

Лице за контакти : Цветанка Грозданова, Ръководител отдел Управление и развитие на хората

 

 

 

 

Zaplatomer Banner